Selecteer een pagina

Sissy’s Salon

Samen meer dan 100 jaar ervaring

De Salon

In 2009 heeft Sissy de salon “Mon Petit Coiffures” overgenomen van Joop Bosschieter en is de kapsalon verder gegaan onder de naam Sissy’s Salon.

Hoewel Sissy is geboren in Zeist en als klein kind al naar de Verenigde Staten verhuisd is het een mooi verhaal hoe Sissy in Zandvoort terecht is gekomen.

“Haar moeder Gerda en haar tweede vader Cor Kok waren al jaren klant bij Joop Bosschieter. Gerda vertelde Joop op een gegeven moment dat haar dochter Sissy, die in Amerika woonde, ging trouwen. ‘Zou je het niet leuk vinden om ook te komen, dan kun je ons meteen kappen’, vroeg Gerda hem. Joop antwoordde met: ’send me a ticket.’ Tot Joop’s verbazing gebeurde dit. Joop vertrok samen met zijn vriend Bert naar Long Boat Key, waar Sissy woonde.” Hierna is het contact nooit verbroken geweest.
Na het overleiden van Joop, wist Sissy ook dat ze de kapsalon en passie van Joop door moest zetten.

Tijdens het opruimen van de salon, vond Sissy een artikel uit de Zandvoortse Courant uit 1993 met een verslag over Joop’s reis naar Amerika. Hiernaast stond een flesje rode nagellak in de favoriete kleur van Sissy, rood. Dit bevestigde haar dat ze inderdaad de zaak moest voorzetten.

Foto’s